Posiadasz przestarzałą wersję przeglądarki, niektóre elementy mogą być błędnie wyświetlane. Zalecamy korzystanie z najnowszych wersji Google Chrome lub Firefox x
Plakat zapraszający w piątek 3 listopada 2023 r. do Olsztyna na koncert Jasiu Muzykant / Cztery Pory Miłowania / Wolna Grupa Bukowina Olsztyn 2023. Plakat zapraszający w piątek 3 listopada 2023 r. do Olsztyna na koncert Jasiu Muzykant / Cztery Pory Miłowania / Wolna Grupa Bukowina Olsztyn 2023.
Serdecznie zapraszamy w piątek 3 listopada 2023 r. do Olsztyna na koncert Jasiu Muzykant / Cztery Pory Miłowania / Wolna Grupa Bukowina Olsztyn 2023

Serdecznie zapraszamy w piątek 3 listopada 2023 r. do Olsztyna na koncert Jasiu Muzykant / Cztery Pory Miłowania / Wolna Grupa Bukowina Olsztyn 2023.

JASIU MUZYKANT to songwriter z pogranicza indie folku i poezji śpiewanej, laureat festiwali poetyckich, folkowych a kiedyś także metalowych. W skrócie rzecz się kręci wokół tego uczucia wywołującego ból w piersi kiedy tęsknimy, kochamy, rozpiera nas radoś czy dławi smutek…
www.youtube.com/watch?v=26DNeTdGDeI

CZTERY PORY MIŁOWANIA to zespół zawiązany w 2014 roku, wywodzący się z miejscowości Choczewo w województwie pomorskim. Działalność zespołu opiera się głównie na autorskiej muzyce członków zespołu pisanej do wierszy m.in. Piotra Konczaka, Aleksandry Bacińskiej, Piotra Brymasa, Bogdana Loebla i Krzysztofa Kasperczyka.

Cztery Pory Miłowania w czerwcu 2017 roku wydały debiutancką płytę pt. „Litania do…”, na której znalazło się 14 autorskich kompozycji z muzyką Michała Miotke i Patryka Wendrowskiego. Celem zespołu jest dzielenie się słowem ważnym, dotykającym codzienności, spraw ostatecznych i spraw, co do których nabieramy sztucznego dystansu, a dotyczą one wszystkich bez wyjątku.

W kręgu zainteresowań artystycznych zespołu leży przede wszystkim człowiek i jego sprawy. W 2020 roku ukazała się druga płyta zespołu pt. „W zamyśleniu”, zawierająca 18 utworów. W marcu 2022 roku ukazała się trzecia płyta zespołu pt. „W rytmie serca”, zawierająca 14 utworów.
Dyskografia zespołu:
2017 – „Litania do…”
2020 – „W zamyśleniu”
2022 – „W rytmie serca”
2023 – „Śpiewa radość”
Zespół został uhonorowany następującymi nagrodami:
2016 – Nagroda Specjalna im. Jacka i Janka Stefańskich.
2021 – I nagroda – XXVIII Eko Festiwal w Józefowie.
2021 – Nagroda wykonawcza im. Bogdana Krawca – 33. Biłgorajskie Spotkania z Poezją Śpiewaną i Piosenką Autorską.
2021 – Nagroda Publiczności, czyli „Wdzięczne Ucho Publiczności” – 33. Biłgorajskie Spotkania z Poezją Śpiewaną i Piosenką Autorską.
2021 – Nagroda Publiczności – 57. Studencki Festiwal Piosenki w Krakowie.
Stały skład zespołu tworzą:
Michał Miotke – śpiew, gitara akustyczna
Patryk Wendrowski – śpiew, gitara basowa
Malwina Groenwald – śpiew, instrumenty klawiszowe

WOLNA GRUPA BUKOWINA – polska grupa muzyczna z nurtu poezji śpiewanej powstała na początku lat 70. XX wieku. Wolna Grupa Bukowina zadebiutowała w 1971 roku na Giełdzie Piosenki Turystycznej w Szklarskiej Porębie.

Zespół przyjechał z Buska – Zdroju, a założył go ówczesny maturzysta Wojciech Bellon. Piosenką Wojtka „Ponidzie” wyśpiewali jedną z głównych nagród. Miała formułę zespołu otwartego, toteż występowało z nią wielu znanych polskich wykonawców i muzyków.

Trzon zespołu stanowili: Wojciech Bellon – twórca tekstów większości piosenek, Grażyna Kulawik, Wojciech Jarociński i Wacław Juszczyszyn. Poza sporym dorobkiem fonograficznym zespół ma na swym koncie wielokrotnie nagrodzone występy w licznych polskich festiwalach w tym na Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu, Studenckim Festiwalu Piosenki w Krakowie, udział w studenckich festiwalach FAMA oraz dwukrotny występ dla 150 tysięcznej widowni na Przystanku Woodstock.

Zespół ma też za sobą wielokrotne występy zagraniczne w Europie a także dla Polonii w Kanadzie, USA i Irlandii.

Wolna Grupa Bukowina stale od ponad 50 lat z nieustającym powodzeniem koncertuje w Polsce zdobywając sobie coraz to nowe pokolenia wiernych słuchaczy. Stała się obecnie na polskiej scenie muzycznej zjawiskiem trwałym i znaczącym.

Obecny skład Wolnej Grupy Bukowina to:
Grażyna Kulawik – śpiew,
Wojciech Jarociński – śpiew, gitara,
Wacław Juszczyszyn – śpiew, gitara
Krzysztof Żesławski – gitara basowa
Wydawnictwa
1978 – „Jan Wołek, Wolna Grupa Bukowina” – kaseta
1991 – „Bukowina” – Złota Płyta „Pomaton”
1994 – „Niechaj zabrzmi” – płyta koncertowa
1995 – „Sad”
1999 – „Pieśń Łagodnych” – składanka przebojów
2001 – „Słonecznik, Antologia” (2xCD)
2003 – „Bukowina / Sad” (2xCD) – reedycja dwóch albumów
Jasiu Muzykant / Cztery Pory Miłowania / Wolna Grupa Bukowina

Bilety w cenie 60 zł (przedsprzedaż) / 80 zł (w dniu koncertu) do nabycia:
* https://bilety.mok.olsztyn.pl/
* Galeria Dobro (od 27.10)
* Muzeum Nowoczesności
* Galeria wARTe Świeczki

Plakat zapraszający w piątek 3 listopada 2023 r. do Olsztyna na koncert Jasiu Muzykant / Cztery Pory Miłowania / Wolna Grupa Bukowina Olsztyn 2023.

Nadchodzące wydarzenia

od śro. 29 maj 2024

Stare Jabłonki,

29.05.2024 - 02.06.2024

Beach Pro Tour Warmia Mazury Challenge STARE JABŁONKI 2024

od czw. 30 maj 2024

Elbląg,

30.05.2024 - 01.06.2024

Rajd terenowy RFC POLAND Elbląg 2024

od czw. 30 maj 2024
+
Zgłoś problem
Wybacz ale w tak niskiej rozdzielczości nie jesteśmy w stanie pokazać piękna Warmi i Mazur